Skandalmatch i Spanien - domare träffad av föremål

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-26

Cupmatchen mellan Valencia och La Coruña avbröts

Onsdagen den 25 januari blev en ny mörk kväll för fotbollen.

Cupmötet mellan Valencia och La Coruna avbröts efter att linjedomaren träffats av ett föremål från läktaren och fått ledas bort blodig.

Domaren fick vård.

Kvartsfinalen i spanska cupen fick ett tråkigt slut i den 44:e minuten. På planen hade Valencia tagit ledningen med 1-0 men firandet av Davids Villas mål och reducering sammanlagt blev kortvarig.

Slog upp ett jack

Ett föremål kastat från läktaren träffade en av linjedomaren strax ovanför ögat och slog upp ett jack. Huvuddomare Carlos Megia Davila plockade omedelbart upp bollen och beordrade spelarna att lämna planen.

Några få minuter senare kom beskedet att matchen avbrutits och åskådarna ombads lämna arenan i Valencia.

Senast en domare fick lämna planen blodig var då svenske Anders Frisk under en Champions League-match fick ett mynt i pannan. Även den gången bröts matchen.

Efter matchern fördömdes händelsen från alla håll.