Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Hemligheten bakom hans succé: Ost

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-02

Chelseabossen Carlo Ancelotti: ”Viktigt med tålamod”

Här är Carlo Ancelottis hemlighet bakom hans framgångar som fotbollstränare.

Ost. Eller om vi ska vara petiga; Parmasanost.

– Att träna fotboll är som att göra ost, säger han.

Följ ämnen

Chelseas nye tränare har haft en fantastisk fotbollskarriär, både som spelare och tränare, och bland annat lett Milan till två Champions League-titlar och en Scudetto.

I en intervju med Sunday Mirror avslöjar han nu hemligheten bakom framgångarna.

– Min pappa var bonde. Jag mjölkade kossor, fällde träd och klippte buskar. Den viktigaste varan var mjölk, vilket man gör parmesanost av. Och den stora läxan jag lärde var att vänta, att ha tålamod, säger Ancelotti.

”Min livsstil”

– Den som gör parmesan i dag måste vänta i åtminstone ett år innan det är dags att göra ost. Du planterar i dag och skördar ett eller två år senare. Det är min filosofi med fotboll.

Enligt Carlo Ancelotti använder han samma taktik i det vardagliga livet.

– Det är min livsstil. Du kan inte gå runt och vara ängslig över resultat. Om du gör saker riktigt kommer det av sig självt.

Följ ämnen i artikeln