Arsenal tappade segern i slutminuten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

Alkmaars Mendes kviiterade på tilläggstid

Arsenals avancemang var i praktiken säkrat.

Då smällde Alkmaars David Mendes in kvitteringen till 1–1 – i den tredje tilläggsminuten.

Arsenal tappade i kväll sina första poäng i årets gruppspel av Champions League.

Det såg dock länge ut som om Cesc Fabregas mål i den 36:e minuten skulle räcka till den tredje raka segern.

Men i den tredje tilläggsminuten slog Alkmaars David Mendes in kvitteringen på volley.

Leder fortfarande

Arsenal leder fortfarande gruppen, en poäng före Olympiakos. Och det ska förmodligen mycket till om engelsmännen ska tappa försprånget. Alkmaar har fortfarande fem poäng upp till Arsenal.

Rumänska Unirea Urziceni bortslog Glasgow Rangers med 4–1. Matchen innehöll inte mindre än tre självmål, mest bittert var det för inhopparen Kyle Lafferty som bara varit på plan i några minuter innan han trasslade in bollen i eget mål.

Mutu tvåmålsskytt

Ungerska Debrecen, som slog ut Kalmar FF i kvalet, och Fiorentina blev också målrikt. Redan efter tio minuter stod det 2–1 till italienarna, och matchen slutade till slut 4–3. Adrian Mutu gjorde sina två mål på tio minuter i början av matchen.