Zlatan skadad och bänkad mot Roma

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-01

Zlatan Ibrahimovic var på bänken mot Roma – för första gången den här säsongen.

Enligt Gazzetta dello Sport hade Ibra ådragit sig en mindre muskelskada och var alltså inte petad.

Inter klarade trots stjärnans frånvaro en poäng (3-3) efter ha legat under med 1-3.

Inters svenska superstjärna har startat samtliga Serie A-matcher mot Roma den här säsongen, men fick alltså överraskande börja på bänken mot Roma på San Siro.

Svensken ska enligt italienska Channel 4 slagit upp en lättare lårskada på förmiddagen. Därför placerades han på avbytarbänken och där blev också Zlatan kvar under hela matchen – förmodligen som säkerhetsåtgärd. Dock hade han behövts på fotbollsplanen, särskilt i första halvlek.

Riise tystade hemmapubliken

Det var då Roma chockade hemmapubliken genom att gå upp i 2–0-ledning efter mål av Daniele De Rossi på nick och norrmannen John Arne Riise i 29:e minuten – hans första sedan september 2007. Då såg Inters manager José Mourinho ut att gå mot sin första förlust på hemmaplan med ett klubblag sedan januari 2002 liksom när Roma åter igen utökade sin ledning till 3–1 efter att Mario Balotelli reducerat i början av andra halvlek.

Crespo poängräddare

Balotelli reducerade sedan till 2–3 på straff och inhopparen Hernan Crespo hade inte varit på plan mer än en minut när han nickade in kvitteringen i 79:e minuten. Poängförlusten betydde att Juventus kröp lite närmare, sju poäng skiljer nu upp till Inter i tabelltoppen.