Thomas Dennerby kramas om efter sista matchen med landslaget.

GÖTEBORG. Det blev en knapp seger i Thomas Dennerbys sista landskamp.

Efter 2-1 mot Holland avtackades damlandslagets förbundskapten.

Sen kom han med ett löfte:

– Vinner de EM nästa år ska jag vara den första som springer in på planen, även om jag blir avstängd.., säger Thomas Dennerby.

Thomas Dennerby ledde under lördagen sitt landslag en sista gång. Han har varit förbundskapten i sju och ett halvt år.

Matchen mot Holland, ett lag som har stora möjligheter att ta sig till EM nästa sommar, var dock ingen av Sveriges bättre.

En svensk målchans i första halvlek, som Lotta Schelin missade. Hollands Anouk Hoogendijk missade däremot inte sin chans, när hon efter en hörna helt omakerad kunde nicka in 0-1.

Svenskorna var inte alls nöjda med sin prestation och ryckte upp sig i andra halvlek.

”Var underbart”

Lotta Schelin slog säkert in en straff i den 52:e minuten (Caroline Seger fälldes), sen satte Seger en bra tajmad djupledsboll till Kosovare Asllani, som hon förvaltade väl.

Sverige hade flera chanser, bland annat en bra chans av Lotta Schelin (skott över) och ett friläge för Madelaine Edlund som missade.

– Tack och lov kom vi in med ny energi i andra halvlek och det kunde väl blivit något mål till. Men det var underbart att få avsluta med en seger, säger Thomas Dennerby.

Svenska damlandslaget kommer i fortsättningen ledas av Pia Sundhage som just nu är på sin sista landslagssamling med USA.

Thomas Dennerby kommer att ha ett möte med Pia Sundhage, som han bara träffat kort på Svenska fotbollförbundet.

– Det samtalet får Pia styra, säger Dennerby.