Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-02

HIF rycker efter osannolik utdelning

Nära en förlängd mardrömssvit, tappat försprång i toppen och nya darriga rubriker.

Men fyra magiska minuter räddade Helsingborg borta mot BP.

Rasmus Jönsson öppnade och Ardian Gashi avslutade målskyttet efter tre mål på drygt fyra minuter av serieledarna i 3-1-segern.

– Tån i krysset får duga. Det var tre fina mål. En arbetsseger och en andra halvlek som var klart bättre än den första, säger tränaren Conny Karlsson till ppv.

Babis Stefanidis gjorde 1-0 för Brommapojkarna hemma mot Helsingborg efter bara minuten spelad. Samtidigt brände skåningarna läge på läge i sina tolv avslut under de första 45 minuterna. En halvlek tränaren Conny Karlsson sammanfattade som en "förfärlig start".

– När man kommer in efter en så dålig första halvlek behöver man inte säga så mycket. De sköter det själva och vet att de har spelat dåligt, säger tränaren Conny Karlsson.

Drömmål med tåpaj

HIF gjorde ändå drygt fyra riktigt bra minuter i matchen. Det räckte till tre mål och seger efter en osannolik utdelning.

48 minuter och 17 sekunder in i matchen jublade skåningarna för första gången efter att Rasmus Jönsson skickat in kvitteringen med vad som såg ut som en tåpaj. Talangen höll bort två försvarare innan han vände upp och satte bollen, via ribban, i det första krysset med ”fel fot”.

Rycker i toppen

Fyra minuter och 25 sekunder senare klappade Helsingborgarna om varandra för tredje gången! Ardian Gashi hade då tryckt in 3-1 efter att ha snappat upp returen från en misslyckad hörna. Däremellan var det Christoffer Andersson som stod för 2-1 efter en jättetavla av Kristoffer Nordfeldt som gav Andersson öppet mål.

Drygt fyra minuter som innebär en rejäl pust av lättnad för Skåningarna. Sviten med två raka förluster (lagets enda nederlag) på bortaplanen är bruten och HIF rycker nu återigen ifrån i tabelltoppen. Avståndet ner till Malmö FF är fem poäng efter HIF:s fyra minuter av propagandafotboll.