Trots segern mot Arsenal – Wayne Rooneys måltorka fortsätter.

Han har fortfarande inte gjort något spelmål sedan den 30 mars.

I kvällens match brände han dessutom en straff.

– Inte likt Rooney, säger Sir Alex Ferguson.

Wayne Rooney har inte alls hittat tillbaka till förra årets form.

Under förra säsongen var han Manchester Uniteds solklara nyckelspelare med bland annat 26 mål i Premier League, men i år har det bara blivit ett – som dessutom var på straff.

Något spelmål har han inte gjort i någon tävlingsmatch denna säsong, senast ett sådant kom var mot Bayern Munchen den 30 mars.

Var i kontraktsfejd

Kanske tack vare att han påverkats av sitt minst sagt omskrivna privatliv eller den tidigare kontraktsfejden med United.

Under måndagskvällen hade han ett par heta chanser utan att hitta nätet.

Den hetaste var en straff i den 74:e minuten. Nani kom in i straffområdet och skulle gå förbi Gael Clichy som tog bollen med handen. Straff tilldömdes och Rooney stegade fram.

Engelsmannen tog i för kung och fosterland, bollen gick högt över målet och landade i publikhavet.

– Det var ovanligt att se honom göra det, normalt sett brukar Wayne hålla nere dem. Jag har aldrig sett honom som en spelare som skjuter över. Det gav Arsenal lite luft under vingarna, säger Sir Alex Ferguson.

"Svår match"

Nästa heta chans kom i den 87:e minuten. Rooney kom loss till ett halvt friläge från kanten och försökte lobba över Arsenalmålvakten Wojciech Szczesny – som lyckades rädda.

Viasat Fotbolls expertkommentator Glenn Strömberg menar att det var en svår match för forwarden.

– Han har varit väldigt ensam där upp och inte fått särskilt bra bollar att jobba med. Det har varit en svår match för honom, säger han.

Just i kväll behöver dock inte Rooney sörja då United ändå vann matchen mot Arsenal med 1–0.