Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-27

Men Milan fick bara med sig en poäng – Ibrahimovic kunde ha avgjort

Zlatan Ibrahimovic lyckades inte göra mål i en fjärde raka ligamatch.

Men han spelade fram till Robinho som avslutade snyggt.

Ibrahimovic kunde också ha avgjort matchen på övertid, men foten nådde inte riktigt fram.

Milan fick bara med sig en poäng mot Sampdoria.

– Vi är inte Ibra-beroende, säger tränare Massimiliano Allegri.

Zlatan Ibrahimovic hade gjort mål i tre ligamatcher i sträck när han gck ut på planen för att möta Sampdoria på lördagen.

En match vars första halvlek tillhörde Milan, även om Sampdoria stod emot bra.

Assisterade

Med två minuter kvar till pausvila klev dock den långe svensken fram. Slog en fin passning till anfallskollegan Robinho som avslutade iskallt med en volley i mål.

1–0 stod sig till den 59:e minuten. Då nickade Giampaolo Pazzini in kvitteringen efter en hörna.

Chanserna fortsatte att regna från båda håll och i den 76:e minuten kunde Clarence Seedorf ha avgjort matchen när han kom fri med Sampdoria-målvakten Gianluca Curci. Men avslutet var svagt och Curci räddade.

Kunde ha avgjort

I matchens slutminuter var det ett enormt Milan-tryck och i den 93:e minuten kunde Zlatan Ibrahimovic ha blivit laget stora hjälte ytterligare en gång.

Men foten nådde in fram på bollen som Robinho skickade in framför mål.

Matchen slutade 1–1 och Milan fick med sig en poäng.

– Jag tycker att vi gör den bästa matchen för säsongen när det kommer till samspel och defensiv organisation. Vi gjorde misstag vid hörnan där Sampdoria gjorde mål men överlag är jag nöjd, säger Milan-tränaren Massimiliano Allegri och fortsätter:

– Ibra gjorde en bra match i dag när han var framme på mål och spelade fram till Robinho. Vi är inte Ibra-beroende, säger han enligt Milannews.it.

I lördagens sena kvällsmatch fick tabellfyran Juventus bara 1–1 med sig hemma mot Fiorentina och missade därmed chansen att knappa in på serieledande Milan.