Fulham kvitterade med Clint Dempsey-nick

Chelsea kommer allt längre från spel i Champions League.

I Londonderbyt mot Fulham fick man bara med sig en poäng.

Nu är Chelsea sexa, två poäng bakom både Tottenham och Newcastle.

– Det har varit ett mönster att släppa in sena mål, suckar Chelseatränaren Roberto Di Matteo.

Efter segrar för både Arsenal och Newcastle tätar det till sig i kampen om topp fyra och en Champions League-plats.

När omgången skulle summeras krävdes det tre poäng för Chelsea mot Londonkonkurrenten Fulham för att hänga på fullt ut i kampen.

Och länge såg det ut att bli en bortaseger.

Lampard straffmålade

När Salomon Kalou tvåfotstacklades av Danny Murphy i straffområdet kunde Frank Lampard säkert sätta 1-0 från straffpunkten i första halvleks sista minut. Det var hans 150:e mål i Premier League.

Men Chelsea lyckades inte stå emot slutforceringen från hemmalaget. I 82:a minuten nickade Clint Dempsey in en hörna via Chelseabacken Gary Cahill.

– Vi kunde inte få in ett andra mål. Det är alltid skakigt vid 1–0, säger Roberto Di Matteo.

– Kanske hotade vi inte tillräckligt för att avgöra matchen. Vi lade ned ett stort arbete, men det är en stor besvikelse att vi släppte in ett sent mål.

Dempseys mål, hans sextonde för säsongen, gör att Chelsea tappar två poäng på Newcastle och Tottenham som både står på 59 poäng på fjärde respektive femte platsen i Premier Leauge.

Svenske Fulhamspelaren Alexander Kacaniklic blev inbytt i den 88:e minuten.