Ishizaki: ”Vi lägger det på flytkontot”

Publicerad 2012-05-24

Elfsborg i åttapoängsledning efter den märkliga fullträffen

Han är den hetaste spelaren i det hetaste laget.

Stefan Ishizaki leder Elfsborgs skytteliga och gör mål på alla möjliga konstiga sätt.

Nu har han gjort det igen.

– Vi sätter den på flytkontot, säger han.

IF Elfsborg

Först var det 60 meterssparken mot Örebro.

Sedan en studsande frispark direkt i mål mot Sundsvall.

I dag gjorde han någonting liknande mot Häcken.

De konstiga målen verkar inte ta slut för 30-årige Stefan Ishizaki.

Elfsborg utökade serieledningen efter att Ishizaki gjorde matchens första mål mot Häcken i kväll.

Det var i sjätte minuten som han hade en frispark långt ute till vänster. Frisparken gick lågt, tog i muren och ställde helt Christoffer Källqvist i Häckens mål.

”Blev alldeles för låg”

– Tanken var ju att den skulle gå högre men på bortre. Så såg jag Lasse (Nilsson) på första och den blev alldeles för låg, Lasse missade den och vi sätter den på flytkontot, säger han till Canal Plus.

Karaktären på målet var inte helt olikt det han gjorde mot Sundsvall i måndags.

– Den var bättre slagen i alla fall, precis som den ska vara. Det här var lite flyt.

I andra halvlek utökade Lasse Nilsson till slutresultatet 2–0 på straff efter att Niklas Hult manglats ner i straffområdet.

Eftersom Sundsvall också tog poäng av Malmö leder nu Elfsborg nu serien med åtta poäng inför EM-uppehållet.

Stuhr Ellegaard debuterade

Elfsborg hade bra kontroll över Häcken och stängde av skyttekungen Waris Majeed på ett bra sätt.

Det gjorde att Kevin Stuhr Ellegaard fick hålla nollan i sin första match i Elfsborgtröjan.

Stuhr Ellegaard, som var mycket stabil i målet, värvades som förstemålvakt men har varit skadad sedan han anlände innan säsongen.