Publicerad 2011-12-15

Uppgifter: Missar EM

Stjärnanfallaren David Villa har drabbats av en allvarlig skada.

Barcelonaspelaren bröt benet i semifinalen i klubblags-VM mot Al-Sadd och riskerar nu upp till sex månader på sidlinjen.

Barcelonas semifinalseger mot Al-Sadd i klubblags-VM blev dyrköpt. Anfallaren David Villa, 30, riskerar att missa spel i upp till sex månader efter att brutit sitt vänstra skenben i den första halvleken. Anfallaren skadade sig i den 36:e minuten i en duell med två försvarare.

Missar EM

Uppgifter i spansk media gör gällande att spelaren därmed är inaktuell för Spanien i sommarens EM-slutspel. Barcelona har bekräftat den allvarliga skadan och Villa har förts akut till ett sjukhus i Yokohama. Barcelona vann matchen komfortabelt med 4-0 efter två mål av Adriano samt ett vardera av Seydou Keita och Maxwell. Katalanerna ställs nu mot de sydamerikanska mästarna Santos i finalen.

Spelat med smärtor

Villa har haft problem med smärtor i skenbenet under hösten och uttalade sig senast om bekymren i samband med Spaniens träningsmatch mot England på Wembley.

– Jag mår bra, men det är sant att jag under de senaste veckorna har haft ont i skenbenet. Det betyder inte att de inte tillåter mig att spela, men det stör mig. Jag hoppas det försvinner snart, sa anfallaren då enligt Marca.