Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-13

Falkenberg kvitterade i slutet

Jublet får vänta, Ljungskile.

Ljungskile (TT)

Ljungskile SK var sju minuter från att säkra den allsvenska platsen. Då kvitterade Falkenberg till 1–1.

Därför får firandet vänta, åtminstone till söndagen.

Publiken var förväntansfull före matchen, med all rätt. Seger mot Falkenberg skulle betyda att Ljungskile tog steget upp i allsvenskan för första gången sedan hösten 1996.

Och länge såg det bra ut för bohusläningarna.

35-årige veteranen Jörgen Wålemark – av många kallad mr Ljungskile – nickade in 1–0 i 42:a minuten och den ledningen höll hemmalaget ända tills det var sju minuter kvar.

Mål på retur

Då kom Falkenberg upp i ett av sina ströanfall under matchen. Emir Kujovic sköt ett skott som målvakten Nicklas Svensson inte lyckades hålla och på returen petade Joel Johansson in kvitteringen 1–1.

– Visst hade vi velat avgöra mot Falkenberg, men vi ligger fortfarande tvåa i superettan och har en god chans att gå upp i allsvenskan. Jag kan inte vara så besviken med de förutsättningarna, sade Ljungskiles tränare David Wilson och log.

Pressat Häcken

Redan på söndagen kan Ljungskile säkra det allsvenska kontraktet. Häcken är piskat att vinna mot Mjällby annars är göteborgarna ute ur resonemanget.

I tabellbotten tog Degerfors en viktig seger i jakten på förnyat kontrakt via 3–1 mot Landskrona. För Östers del är det däremot fortsatt mörkt. En ny förlust, denna gång mot Åtvidaberg med 0–2, innebär att Öster ligger kvar under strecket tillsammans med Sylvia som fick 1–1 mot Enköping.