Tung poängförlust efter Reinas misstag

Publicerad 2011-10-22

Tappar i kampen om CL-platserna

Liverpool ska ta sig tillbaka till serietoppen och vägen går via pengarna i Champions League.

Nu riskerar klubben att halka efter i kampen om fjärdeplatsen efter 0-0 hemma mot Norwich.

– Jag tycker att vi hade lite tur i första halvlek. Men managern fick oss att tro på oss själva och vi fortsatte försöka, säger Norwich hjälte Grant Holt.

Obesegrade Newcastle vann med 1-0 mot Wigan och rycker nu ifrån Liverpool i kampen om fjärdeplatsen i Premier League. Efter att ”Pool” bara fått 0-0 hemma mot Norwich skiljer nu fyra poäng upp till den sista Champions League-platsen.

”Vi jobbade hårt”

Dessutom har de tre topplagen nu en match mindre spelad än Liverpool och kan även de rycka ytterligare. Detta efter att Pepe Reina blivit syndabock.

Målvakten kom sent ut på ett inlägg och tillät Grant Holt att nicka in slutresultatet 1-1 efter 61 minuter. Hemmalaget pressade matchen igenom för fler mål och hade flera kvalificerade chanser, däribland ett koppel av ramträffar.

– Jag tycker att vi hade lite tur i första halvlek. Men managern fick oss att tro på oss själva och vi fortsatte försöka. Killarna har gjort det fantastiskt och vi jobbade hårt, säger Grant Holt.

Jätteräddning på tilläggstid

Men det var bara Craig Bellamy som lyckades hitta nätet för Liverpool med sitt 1-0-mål efter 45 minuter. I den 94:e och 95:e minuten som de sista chanserna, för inhopparen Andy Carroll och Luis Suarez.

Men Carroll lyckades nicka utanför från nära håll och Suarez avslut räddades spektakulärt av John Ruddy.