Publicerad 2011-04-11

Thomas Schaaf: "Hade du sett hans ansikte hade du inte ställt denna fråga!"

Denni Avdic. 22-åringen gick ut skadad efter 26 minuter, men mår bra igen.

Denni Avdic, 22, fick än en gång chansen från start när hans Werder Bremen gästade Eintracht Frankfurt.

Men efter 26 minuter klev svensken av efter att Maik Franz i motståndarlaget slagit till honom i ansiktet.

22-åringen mår dock bra igen.

51 500 åskådare befann sig i Frankfurt i fredags när laget, med sin hemmadebuterande tränare Christoph Daum, tog emot bottenkonkurrenten Werder Bremen.

Bottenstriden i Bundesliga är stentuff och inför matchen skiljde endast en poäng lagen åt.

Båda tränarna var i ett stort behov av tre poäng då en vinst skulle innebära relativt säker mark i tabellen.

Denni Avdic fick chansen från start för andra matchen i rad – men det blev inga mål för den svenske anfallaren.

I stället ersattes han av stjärnanfallaren Claudio Pizarro, som dragits med skador en lång tid, redan efter 26 spelade minuter.

Hemmalagets hårdföre mittfältare Maik Franz slog till 22-åringen i ansiktet. De båda spelarna hade redan varnats efter fyra minuter, denna gång behöll domaren korten i fickan.

Men en stund därefter tvingades Denni Avdic att avbryta matchen.

– Sådana saker hör inte hemma i rättvisa närkamper. Det vill vi inte uppleva, säger Bremens tränare Thomas Schaaf till Kicker.

Frankfurt gjorde alla mål

Denni Avdic uppges må bättre i dag, men i fredags smärtade det efter smällen.

– Hade du sett hans ansikte hade du inte ställt denna fråga!, svarade Thomas Schaaf en frågvis journalist efter matchen.

Konkurrensen om anfallspositionerna är hård i Werder Bremen, men Denni Avdic är på väg att slå sig in efter att ha fått tränarens förtroende.

– Jag fick vätska i ögonen hela tiden från smällen, så jag såg lite suddigt. Han var väl på boxningshumör, säger Denni Avdic till eurosport.se.

Claudio Pizarro gick mållös från matchen, men Denni Avdic får nog ändå räkna med att inleda på bänken nästa match om peruanen känner sig helt hundra.

Matchen slutade 1-1 efter ett självmål av Halil Altintop, anfallskollegan Martin Fenin kvitterade dock i matchens 83:e minut.

Nytända Schalke väntar

Efter att ha delat på helgens poäng befinner sig Werder Bremen på plats 13, jagade av Frankfurt som har en poäng mindre.

Sex poäng skiljer Thomas Schaafs manskap från kvalplatsen, som för tillfället innehas av Vfl Wolfsburg.

Nästa vecka väntar ett pånyttfött Schalke 04 för Werder Bremens del medan Eintracht Frankfurt möter TSG Hoffenheim.