Örebros svit bruten

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-06-11

Brommapojkarna vände i slutminuterna

Stockholm (TT)

Örebro är inte längre obesegrat i årets superetta. Efter nio omgångar (åtta segrar och en oavgjord) kom på söndagen den första förlusten på bortaplan mot Brommapojkarna.

Inom loppet av matchens tre sista minuter vände hemmalaget ett 0–1-underläge till seger med 2–1 efter mål av Christer Youssef och Olof Guterstam. Örebros mål gjordes av Fredrik Nordback på straff i den första halvleken. I och med förlusten tappade Örebro stora delar av försprånget ned till tvåan Trelleborg – som fortfarande är obesegrat. För trots att skåningarna fick Linus Malmqvist utvisad redan i den 17:e minuten blev det seger mot Falkenberg med 3–0. Trelleborg, som i onsdags besegrade IFK Göteborg i svenska cupen, är därmed bara en poäng efter Örebro i toppen.

Övriga resultat: Jönköpings Södra-Umeå 0–0, Qviding-Åtvidaberg 1–2, Väsby United-Mjällby 3–1.