Wenger: Vi har inte det som krävs

Publicerad 2012-09-30

Tränaren sågade sitt lag efter förlusten: ”Oacceptabelt att släppa in sådana mål”

Laurent Koscielny styr in Chelseas segermål.

Arsenal är sju poäng bakom serieledande Chelsea efter hemmaförlusten på Emirates.

Arsène Wenger oroar sig över om laget pallar för trycket i stormatcherna.

– Defensivt presterade vi inte på den nivå som krävs i en sådan här match, vilket är anledningen till att vi blev straffade i dag, sa han besviket ­ efteråt.

Lyfter mot ny titel? Chelsea gjorde ett ryck i tabellen när laget slog Arsenal. Torres skarvade snyggt en 1–0 och Mata skickade in en friskpark som Arsenals mittback, Laurent Koscielny, styrde in i eget mål.

Arsenals manager var ­irriterad över att Chelsea så enkelt kunde bryta ner hemmalagets försvarsspel. En defensiv som under ­föregående matcher har ­varit vattentät.

Nu höjs bekanta frågetecken.

Har Arsenal det som krävs i stormatcherna som avgör ligan?

– Det är oacceptabelt att ge bort sådana mål i stormatcher, sa Arsène Wenger till BBC Sport efter 2–1-­förlusten.

– Vi kan bara skylla oss själva, fortsatte han.

Chelsea är obesegrat

Chelsea är nu fortsatt obesegrade efter en imponerande bortavinst mot ett formtoppat Arsenal.

– Vi har startat säsongen bra, säger Roberto Di Matteo till Chelseas hemsida.

Mittbacken Laurent Koscielny blev Arsenals otursgubbe då han var inblandad i båda baklängesmålen.

Bittert för fransmannen som knep en plats i start­elvan eftersom formstarke Per Mertesacker behövde vilas.

– Man kan kanske säga att det var fel beslut, men jag tror det är att underskatta spelarna som spelade, de är landslagsmän, sa Arsène Wenger till klubbens hemsida.

Torres hittade målet

1–0 kom tidigt sedan Fernando Torres tryckt sig förbi Koscielny och påpassligt tryckt in ledningsmålet.

Spanjoren såg ut att vara i gammal storform innan han som så många gånger tidigare följde upp en fin prestation genom att missa ett öppet läge. Den här gången schabblade Torres bort ett friläge ensam med Vito Mannone i Arsenal-målet.

Gervinho kunde sedan kvittera till 1–1 med ett skott i nättaket i den 42:a minuten.

– Jag var besviken över att vi släppte in ett mål just innan paus, sa Chelseas manager Roberto Di Matteo.

Men bara några minuter efter halvtidsvilan styrde Koscielny in en frispark från Juan Mata i eget mål, i en situation där målvakten Vito Mannone såg passiv ut.

Oliver Giroud hade chansen att kvittera för Arsenal, men skyttekungen från Frankrike har fortfarande inte lyckats göra mål i Premier League.