Såg ut att bli hjälte – sedan tappade PSG allt

Zlatan Ibrahimovic förnedrade målvakten med en ”Panenka-straff”.

Men sedan tappade PSG 2–0 till 2–2 borta mot Saint-Etienne.

Efter slutsignalen gav Zlatan domartrion en rungande utskällning.

Javier Pastore hade redan gett PSG ledningen i bortamötet med Saint-Etienne när det var dags för en delikatess från Zlatan i den 19:e minuten.

PSG tilldömdes straff då Ezequiel Lavezzi revs ned av målvakten Stéphane Ruffier. Zlatan placerade in straffen högt till vänster i målet – men domaren ansåg att en lagkamrat rört sig in i straffområdet för tidigt och bad Zlatan lägga om straffen.

Situationen kunde ha fått vem som helst att darra.

”Han är iskall”

Men Zlatan tog ett djupt andetag – och placerade bollen i samma hörn med en iskall chipp, en så kallad ”Panenka-straff” (döpt efter tjecken Antonín Panenka som avgjorde EM-finalen 1976 på det sättet, fast mitt i målet).

Ruffier var fullständigt bortfintad och kastade sig åt fel håll på Zlatans straff.

– Zlatan bekymrar sig inte, han är iskall. Läckert att se, sa expertkommentatorn Hasse Backe i TV4 Sport.

I det läget kändes matchen död och begraven. Men PSG drog sig tillbaka och bjöd in Saint-Etienne i matchen.

”Väldigt aggressivt”

Strax före paus reducerade hemmalaget då PSG-backen Alex olyckligt styrde bollen i eget mål när han skulle försöka rensa bort ett inlägg.

Och i andra halvlek – strax efter att Zlatan bränt ett bra läge – fick Francois Clerc drömträff och kvitterade till 2–2. PSG-spelarna ansåg att domaren Antony Gautier borde ha blåst av då Thiago Silva stämplades i samband med målet.

Efter matchen var PSG-lägret rejält uppretat och Zlatan stod kvar länge och tjafsade med domartrion.

– Domaren får sina fiskar varma av Ibrahimovic och andra. Det är väldigt aggressivt från PSG, sa kommentatorn Robert Perlskog i TV4 Sport.

Efter 29 omgångar är serieledande PSG fem poäng före tvåan Lyon, som i går föll med 4-1 mot bastia.