VÄXJÖ. Många frågetecken för Pia Sundhages landslag i första halvlek.

Först efter paus lossnade det för Sverige - och Lotta Schelin.

Anfallsstjärnan gjorde två mål när laget besegrade Island, 2-0.

– Kul att Lotta Schelin fortfarande kan göra mål, fina mål, säger Pia Sundhage.

När Sverige mötte Island i Algarve Cup nyligen vann laget med 6-1. Pia Sundhage räknade med ett tuffare motstånd i dag och precis så blev det.

Island spelade fysiskt och skapade en målchans redan i den andra minuten i vänskapslandskampen i Växjö.

Det svenska laget lyckades inte få till ett riktigt fungerande passningsspel, det saknades rörlighet och tydlighet i första halvlek.

Lilie Persson, assisterande är ansvarig för anfallsspelet. På frågan om laget har ett anfallsspel som räcker till EM-final:

– Inte riktigt i dag. Det behövs den rätta tajmningen, där saknas det en del.

Men visst ett par bra chanser blev det.

Lossnade efter paus

I den sjunde minuten skickade vänsterbacken Sara Thunebro i väg en lång boll som Lotta Schelin fick grepp om, men Islands målvakt Thóra Björg Helgadóttir var med bra långt ut och stoppade chansen.

Anfallsparet Lotta Schelin och Kosovare Asllani försökte hitta varandra flera gånger.

– Vi försöker och snackar och har en bra kommunikation. I första halvlek var det ett kompakt Island vi mötte och det var svårt att komma loss, säger Lotta Schelin.

Det var först efter paus som samspelet lossnade. Dels för att kantspelarna med insatta Emmelie Konradsson bidrog med öppnande löpningar, men också för att Lotta Schelin la i en extra växel.

Första målet var också ett resultat av samarbete mellan Konradsson-Schelin.

Flera bra chanser

Konradsson löpte in centralt, fick bollen och passade vidare till Lyonproffset som avslutade säkert.

– Det är klart att det är skönt att göra mål, jag ska inte ljuga och säga något annat. Men jag har haft bra målflyt hemma (i Lyon) och inte känt någon måltorka. Sen är det alltid skönt att det funkar.

Sverige hade ett par riktigt bra chanser till i slutet av matchen: Sofia Jakobsson på skott och sen på nick men båda avsluten räddade Islands målvakt säkert.

Sista ordet fick dock Lotta Schelin. Efter ett fint inspel av Sofia Jakobsson punkterade Lotta matchen med sitt och Sveriges andra mål.

Blogg: Sundhage fick inga nya svar inför EM