Två mål och en assist när Young Boys vann 4-0

En klockren frispark, ett drömmål och ett äkta måltjuvsbeteende.

Alexander Farnerud lämnade danska Bröndby för schweiziska BSC Young Boys under vintern.

Och den 26-årige mittfältaren har utvecklats till en av topplagets nyckelspelare.

I går bjöd han på stor show när titeljagande Young Boys enkelt avfärdade AC Beelinzona.

Gjorde drömmål

I matchens 23 minut började svensken sin uppvisning med att smeka i väg en perfekt frispark som lagkamraten Ammar Jemal enkelt nickade in.

Tio minuter senare snörade Alexander Farnerud på sig målskytteskorna i stället.

På ett långt svepande inlägg placerar han in bollen i det bortre hörnet med hjälp av sin vänsterfot.

Ett mål av yttersta Zlatan-klass.

Men Farnerud var inte nöjd där.

I matchens andra halvlek dök svensken upp i precis rätt yta efter att Henri Bienvenu prickat stolpen, och kunde enkelt göra 3-0 för hemmalaget.

26-åringen var inte iblandad i matchens sista mål, som i stället signerades av Emmanuel Mayuka.

– Innan det första målet behövde vi en del tålamod, sedan visade vi sköna spelsekvenser och hade ett stort bollinnehav, säger tränaren Vladimir Petkovic till Berner Zeitung.

Jagar Zürich och Basel

Åtta omgångar återstår nu av schweiziska Super League och BSC Young Boys har tagit upp jakten på serieledaren FC Basel, som endast kryssade under helgens omgång.

Serieettan har dock tio poäng ner till trean Young Boys, tvåan FC Zürich har tre poäng upp till Basel.

Alexander Farnerud som anslöt till laget i vintras har spelat tio matcher och gjort fem mål samt fyra assist.