Zlatan nätade direkt

Uppdaterad 2011-11-07 | Publicerad 2011-11-06

Milan krossade Catania

Uppståndelsen kring Zlatans nya bok verkar inte påverka honom på planen.

Det dröjde bara sju minuter – sedan hade Zlatan Ibrahimovic nätat igen, på straff.

Milan krossade Catania med 4–0 och Zlatan var lysande.

Efteråt skickade han en passning till Pep Guardiola inför mötet med Barcelona.

– Jag kommer att hälsa på honom, vi får se om han hälsar tillbaka, säger Zlatan enligt Mediaset.

De senaste dagarna har utdrag från Zlatans självbiografi – som släpps i handeln om tre dagar – varit hett stoff i Sverige, Italien och Spanien.

Men huvudpersonen själv verkar ta uppståndelsen med ro. I dag, när Milan tog emot Catania, var Zlatan glödhet.

Milan rivstartade hemma på San Siro och skapade ett flertal lägen innan det small efter sju minuter.

Zlatan bakom mycket

Zlatan Ibrahimovic smekte fram en passning till Robinho som revs ned av Davide Lanzafame. Domaren gav Lanzafame gult kort och Zlatan Ibrahimovic placerade enkelt in den efterföljande straffen i mål bakom Mariano Andujar.

Det var Zlatans femte mål för säsongen.

I 24:e minuten var det dags för ett nytt Milan-mål. Zlatan slog en långboll till Robinho som vände ut och in på Giuseppe Belusci och knorrade in 2–0.

Avslutade med varning

I andra halvlekens 69:e minut spelade Zlatan åter fram Robinho som sköt. Utespelaren Francesco Lodi räddade på mållinjen, men fick inte undan bollen och störd av Clarence Seedorf fumlade han in bollen i eget mål. Bara tre minuter senare slog Gianluca Zambrotta in 4–0 på returen efter Alberto Aquilanis skott.

Lite smolk i glädjebägaren: Zlatan drog på sig ett gult kort på tilläggstid efter en onödig fällning på mittplanen.

Efteråt fick Zlatan frågor om mötet med Pep Guardiola när Milan möter Barcelona i Champions League inom två veckor.