Stefan Larsson tvåmålsskytt i 3-1-segern mot ÖSK

Stefan Larsson sänkte Örebro med två mål.

Smålänningarna tänker blanda sig i storstadslagens strid om SM-guldet och viker inte ned sig.

Avgjorde matchen i första halvlek

Det krävdes seger borta mot Örebro – och det var aldrig något snack.

Kalmar vann med 3-1 och har fortfarande chans att ta ”dubbeln”.

Stefan Larsson gjorde sina två första mål i årets allsvenska och blev stor matchhjälte.

Hemmalaget blev utbuat av publiken efter första halvlek – då ledde Kalmar välförtjänt med 2-0.

Larsson gjorde 1-0 efter elva minuter. Han drog till direkt och placerade bollen i bortre hörnet på en fin djupledspassning från Viktor Elm.

– Fick en väldigt bra boll av Viktor. Den satt perfekt och det var bara att sätta dig bredsidan. Känns bra att sätta första målet, säger målskytten till PPV.

”Vi är för naiva”

Elm fixade sedan 2-0 med tio minuter kvar av halvleken när han nådde högst på en frispark. Elm satte till pannan när Peter Westman inte kom ut ordentligt.

– Vi är för naiva och slår bort för enkla pass. Spelar vi som i första halvlek får vi nog stryk med 4-0, 5-0, säger Abgar Barsom till PPV.

Det blev 3-1.

Stefan Larsson gjorde sitt andra mål för kvällen och punkterade matchen några minuter in i andra halvlek.

På tilläggstid putsade Robert Walker till siffrorna med sitt 1-3-mål.

Två omgångar återstår. Kalmar har en poäng upp till Blåvitt och Djurgården i toppen.