Publicerad 2015-06-23

England avgjorde mot Norge

OTTAWA. Sveriges OS-hopp lever.

Detta tack vare Lucy Bronze.

England vände underläge mot Norge och vann efter en kanon av Manchester City-spelaren.

– Det är en OS-plats som ryker så det känns tungt, säger Ada Hegerberg.

Det var en het match i Ottawa och värmen påverkade spelarna.Tempot var stundtals lågt och i första halvlek hade England knappt ett anfall.

Norge däremot var välbalanserat, fem på mittfältet när det krävdes, och försökte med spelvändningar och öppnande djupledspassningar. Och chanserna kom.

Drygt tio minuter in i matchen blev Isabell Herlovsen fri med Karen Bardsley, men målvakten gjorde en bra fotparad.

Ett par halvchanser senare jobbade Lotta Schelins klubbkompis Ada Hegerberg till ett skott på nära håll men ännu en gång var Bardsley med.

Det var länge målvakten som höll England kvar i matchen.

Kort glädje

Målen gjordes först i andra halvlek.

Norges veteran Solveig  Gulbrandsen nickade in en hörna vid den främre stolpen den 54:e minuten. Den norska glädjen varade dock inte länge.

Tio minuter senare kvitterade Steph Houghton också hon på hörna och sen avgjorde Lucy Bronze med ett kanonskott som Ingrid Hjelmseth inte kunde nå.

– Man måste göra fler mål. Vi var inte tillräckligt bra, säger Solveig  Guldbrandsen.

– Vi borde gått ut och stött på Bronze, nu fick hon tid att skjuta, säger Ingrid Hjelmseth.

”Enorm besvikelse”

England vann matchen med 2-1 vilket för svensk del innebär att OS-drömmen lever.

– Det blir en rysare med väldigt bra lag om det blir ett sådant kval, säger norske förbundskaptenen Even Pellerud.

– Det är en enorm besvikelse att vi inte vinner den här matchen.

Sverige åkte som bekant ur VM efter förlusten mot Tyskland, men kan fortfarande få spela OS.

Om Nederländerna förlorar matchen mot Japan, onsdag morgon, får Sverige OS-kvala nästa år i februari eller början av mars. Det blir i så fall ett kval mellan Sverige, Schweiz, Norge och Nederländerna.

Tyskland och Frankrike är vidare i åttondelsfinalerna och klara för OS som två av tre europeiska lag.

För England är OS inte aktuellt då landet tävlar som Storbritannien i de olympiska spelen, men ställer inte upp i fotbollen.

Englands segerskytt, försvarsspelaren, Lucy Bronze visste inte att hennes mål hade betydelse för Sverige.

Men Sportbladet berättade det för henne efter matchen.

– Oj, det visste jag inte. Det är bra.., säger hon.