Dagens namn: Bartolomeus

Zlatan knorrade vackert in frispark

Publicerad 2012-01-29

Zatan Ibrahimovic är fortsatt glödhet.

Svensken knorrade i kväll in en läcker frispark och gick upp i ensam skytteligaledning.

– Det är perfektion, säger experten Martin Åslund i TV4 Sport.

Mötet med mittenlaget Cagliari var annars en händelsefattig historia första halvtimmen.

Men sedan blixtrade det till – tack vare Zlatan Ibrahimovic.

Milan fick frispark 25 meter från mål och Zlatan fick en perfekt båge på skottet. Bollen seglade in strax under vänstra krysset, otagbart för målvakten Michael Agazzi.

– Det är ett fantastiskt mål. Vi har inte sett det här tidigare, det brukar alltid vara mer kraft i hans skott. Det här är perfektion, säger experten Martin Åslund i TV4 Sport.

Pippo in i stället för Zlatan

Målet var Zlatans 15:e i ligan den här säsongen och han gick därmed upp i ensam skyttetopp i Serie A.

Bara sju minuter senare small det igen. Philippe Mexes lyfte in bollen mot straffområdet, Zlatan bröstade behärskat ned bollen till Antonio Nocerino som krutade in 2-0 på halvvolley.

Med en kvart kvar spelade Urby Emanuelson fram Massimo Ambrosini som tåfjuttade in 3–0.

Därefter byttes Zlatan ut mot Milan-legendaren Pippo Inzaghi i 84:e minuten.

I Cagliari spelade svenske mittfältaren Albin Ekdal hela matchen. Förre Mjällby-anfallaren Mostapha El Kabir byttes in i 57:e minuten.