”En godkänd debut”

Uppdaterad 2012-08-12 | Publicerad 2012-08-11

Zlatan hjälte direkt – ordnade en poäng till PSG

Paris/Stockholm. Zlatan Ibrahimovic räddade Paris Saint–Germain från premiärfiasko.

30–åringen blev tvåmålsskytt i sin ligapremiär i Frankrike och såg till att PSG hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Lorient.

– Det var en godkänd debut, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Ligadebut för miljardklubben Paris Saint–Germain och förväntningarna var skyhöga på PSG som är storfavorit till guldet i Frankrike.

Men Paris Saint–Germain, som har värvat stjärnfyllt i sommar, åkte på två riktiga kallduschar i första halvlek.

Mardrömsstart för miljardklubben

Efter fem minuter gjorde Maxwell självmål och på stopptid i första halvlek stod försvaret och sov när Jeremie Aliadére enkelt kunde springa slalom mellan försvararna och rulla in 2–0.

Men Zlatan Ibrahimovic, som av majoriteten tippas vinna skytteligan, visade varför han har varit den stora stjärnan i Italien de senaste åren.

30–åringen gjorde två mål och såg till att PSG kunde hämta upp till 2–2 och ordna en poäng.

– Det kändes bra och det var viktigt att vi inte förlorade, säger Zlatan till Sportbladet.

Räddade PSG från fiasko

Efter en tung första halvlek malde PSG på, men storklubben hade väldigt svårt att få in en reducering.

Men med drygt 25 minuter kvar lyftes bollen in till Zlatan Ibrahimovic i straffområdet. I en kamp med en Lorient–försvarare utnyttjade han sin styrka, bröstade ned bollen och sköt in 1–2.

Hemmalaget radade sedan upp flera målchanser och hade bland annat ett mål bortdömt.

Med bara några minuter kvar på klockan gick Blaise Matuidi omkull i straffområdet i närkamp med Gregory Bourillon.

Domaren pekade på straffpunkten.

Zlatan stegade fram och skickade in 2–2 bakom Lorients målvakt Fabien Audard. Därmed räddade ”Ibra” stjärnfyllda PSG, som bland annat värvat Zlatan, Ezequiel Lavezzi och Marco Verratti i sommar.