Uppdaterad 2012-02-27 | Publicerad 2012-02-26

Atleticos spelare rasande efter frisparken

Barcelona var på väg att förlora poäng borta mot Atletico Madrid.

Då slog Leo Messi till med en fräckis.

Medan Atleticos målvakt Thibaut Courtois ställde upp muren knorrade Messi in avgörande 2–1 i bortre krysset.

Formstarka Atletico Madrid kom till matchen med sju raka utan förlust, varav sex utan insläppt mål, under nye tränaren Diego Simeone.

Men gästande Barça började bäst på Vicente Calderon.

Leo Messi lyfte in bollen i mål redan i åttonde minuten. Men domaren valde i stället att ge Messi gult kort, då han använt högerhanden för att få med sig bollen.

Messi varnad

Ledningsmålet kom dock innan pausvilan. Dani Alves stötte in 1–0 i tomt mål efter fint förarbete av Leo Messi och Cesc Fabregas.

Men Atletico hade inga planer på att bryta sin fina svit frivilligt. Fyra minuter efter paus misslyckades Sergio Busquets att rensa bort en hörna och bollen landade perfekt framför Falcao som sköt in kvitteringen på volley.

Barcelona var illa ute och oturen verkade grina laget i ansiktet då även Alexis Sanchez mål dömdes bort. Precis som Messi fick Sanchez gult kort för att ha fått med sig bollen med handen.

Oväntad frispark

Men Barcelona kom undan med blotta förskräckelsen. Med nio minuter kvar fick Barça frispark strax utanför straffområdet, till vänster.

Messi begärde aldrig avstånd och medan Atleticos målvakt Thibaut Courtois ställde upp muren knorrade Messi in avgörandet i bortre krysset (se målet här – extern länk). Atleticos spelare var rasande på domaren, men förgäves.

Atletico pressade frenetiskt för en kvittering, men Barça-målvakten Victor Valdes var strålande.

Tränaren Pep Guardiola valde till i kväll att göra tre ändringar från 5–1-matchen från Valencia förra helgen.

Pique bänkad

Xavi var tillbaka på mittfältet, Fabregas flyttade upp i anfallet, vilka placerade Pedro Rodrigues på bänken.

Mest noterbart är att mittbacken Gerard Pique – som var petad i Champions League-mötet med Leverkusen – var bänkad till förmån för Javier Mascherano. Med fem minuter kvar byttes Pique in i stället för Sanchez, när Barça ville säkra segern.

Trots segern är Barça fortfarande tio poäng bakom Real Madrid, som tidigare i dag besegrade Rayo Vallecano med 1–0 (läs mer här).