”Närmaste en skitmatch man kan komma”

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-22

Petter Wastå kritiserar sitt Kalmars insats mot Åtvidaberg

Åtvidaberg har vuxit fast på jumboplatsen i allsvenskan.

Men mot Kalmar tog de hem tre friska poäng genom ett riktigt turligt mål av Oscar Möller, via Petter Wastås nacke.

– Det närmaste en skitmatch man kan komma, säger Kalmarmålvakten till ppv efter matchen.

Matchen mellan Kalmar och Åtvidaberg började trögt och det var inte förrän i den andra halvleken som det började hända grejer.

Åtvidaberg som bara hade vunnit tre matcher innan besöket i Kalmar tog ledningen i den 61:a minuten.

Erik Moberg styrde in en hörna.

Fyra minuter senare var Daniel Sobralense framme och kvitterade när Åtvidmålvakten Henrik Gustavsson bjöd på en för kort boxning.

Via Wastås rygg

Men Åtvidaberg skulle få kamma hem tre friska poäng den här kvällen.

Oscar Möller drog till på skott. Petter Wastå stötte den i stolpen, men bollen studsade därefter i ryggen på Wastå och 2–1 var ett faktum.

– Så jäkla viktigt att få en trepoängare på bortaplan, säger målskytten till ppv efter matchen.

Underskattade motståndet

Kalmarmålvakten Petter Wastå var inte nöjd med sitt lags insats, och erkänner att de underskattade motståndet.

– Det hände inte så jäkla mycket i första. Vi tror att det ska vara enklare mot Åtvid. Med tanke på hur det ser ut i första så ser det inte bra ut, säger han till ppv.

Åtvidaberg tog fjärde segern för säsongen och har nu bara fyra poäng upp till kvalplatsen (som Gefle just nu innehar med en match mindre spelad.).