Arsenal ny trea efter Uniteds förlust

Publicerad 2015-02-21

Santi Cazorla satte straffen i inledningen av matchen.

Arsenal fortsätter att ånga på för att nå en Champions League plats till nästa säsong.

Under lördagen vann de borta mot Crystal Palace med 2–1 och klev nu upp till tredjeplatsen i tabellen.

Arsenals fina form fortsätter, under lördagen tog man sin åttonde seger på de tio senaste matcherna när de besegrade Crystal Palace med 2-0 på bortaplan.

I och med segern går de nu från femteplats till tredjeplats i tabellen och förbi Manchester United som förlorade borta mot Swansea.

Matchen i dag var avgjord redan efter den första halvleken. Redan efter sex minuter fixade Danny Welbeck straff som Santi Cazorla förvaltade på bästa sätt och enkelt placerade in till 1-0.

– Det är ett gratismål, det är ingen målchans ens. Det är bara till att konstatera att den är rätt dömd, sa Erik Niva i Viasat.

Palace nära i slutet

På stopptid i samma halvlek avgjorde Arsenal när Olivier Giroud petade in en retur efter ett skott av just Welbeck. Målet var nummer 50 för fransmannen i Arsenal.

Men det skulle trots allt bli spännande i slutet, först reducerade Palace i den 94:e minuten på en hörna, och i anfallet efter nickade Glen Murray klockrent i stolpen.

Arsenal kom alltså till slut undan med segern med hjärtat i halsgropen och klev nu förbi både Man United och Southampton i tabellen och upp till en tredjeplats.