Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Storlagen vidare i FA-cupen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-08

Lyrisk Ferguson hyllar Tévez

Manchester United tog sig enkelt vidare till FA-cupens semi. Bäst på plan: tvåmålsskytten Carlos Tévez, 25.

– Han var som gubben i lådan, säger Alex Ferguson.

Tévez gjorde två mål.

Titeljakten fortsätter för Manchester United. Storlaget hade inga problem mot Fulham i FA-cupens kvartsfinal och trots bortaplan vann United med solklara 4–0. De två första målen gjordes av Carlos Tévez, som var matchens bäste spelare. Tränaren Alex Ferguson var lyrisk efteråt.

– Det var en superb insats av Tévez. Han var som gubben i lådan hela dagen och visare energi, bra bollbehandling och en härlig rörelse, säger han till klubbens hemsida.

Målet Ferguson syftar på var en uppvisning i dribblingar och speed innan argentinaren avlossade en riktig projektil rakt upp i krysset. Wayne Rooney och Park Ji-Sung utökade sedan ledningen i andra halvlek.

Ferdinand skadad

Men allt var inte positivt för United. Mittbacksgiganten Rio Ferdinand haltade ut i paus och det är osäkert om han kan spela på onsdag i Champions League.

– Ferdinands skada är ett litet orosmoln för oss, säger Ferguson till ESPN England.

Även Chelsea tog sig vidare till semifinal. Laget vann med 2–0 på bortaplan mot Coventry efter mål av Didier Drogba och Alex.