Gefle bröt måltorkan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-04

Formsvaga Gefle hittade äntligen målet igen.

Efter fem raka förluster utan ett enda mål framåt besegrades Halmstad med 1–0 hemma på Strömvallen.

Blott 2 338 åskådare fanns på plats i höstkylan för att bevittna två lag på ganska säker mark i tabellen.

Gefle var länge en positiv överraskning i årets allsvenska men den senaste tiden har laget inte alls rosat marknaden.

Inför matchen mot Halmstad hade Gefle fem raka förluster och 0–13 i målskillnad. Översatt i speltid hade inte Gefle gjort mål på 525 allsvenska minuter, inte sedan den 15:e minuten i 1–0-segern mot Hammarby den 24:e augusti.

Men mot Halmstad kom det efterlängtade målet. 525 mållösa minuter blev inte fler än 526 innan målet äntligen kom i den 527:e.

Hjalmar Öhagen lyfte in en frispark i straffområdet och vid bortre stolpen fanns en omarkerad Daniel Westlin som satte foten till och 1–0 var ett faktum redan i den andra matchminuten.

Halmstad nära

Det var Gefle som ägde första halvlek och skapade det som skapades. Halmstads första halvlek var blek, första avslutet kom först i den 38:e minuten och redan i paus valde tränaren Janne Andersson att göra två byten.

Det gav effekt och han som fick lägena var en av inhopparna, Emir Kujocic. Först ett skott tätt över, sedan en språngnick som vållade målvakten Mattias Hugosson vissa bekymmer, och sedan ytterligare en farlig nick på tilläggstid.

Och matchens sista stora chans fick Marcus Olsson – som helt ouppvaktad nickade över från nära håll i matchens sista sekund.

Halmstad var nära, men Gefle höll undan.