Bjud in 80 000 till en stadion, ställ upp konkurrenten på andra sidan, bjud upp på en tokoffensiv fotboll.

Och gör sex mål.

Vilken uppvisning!

Det är omöjligt att leta efter ett avgörande skeende när Real Madrid slukades av Barcelona i El Clasico, det fanns helt enkelt för många. För båda lagen kopplade bort allt de hade att förlora och begav sig rakt framåt.

Real Madrid tog ledningen

Allt började med ett vackert Real-anfall. Sergio Ramos kom runt på högerkanten och slog bollen rakt på Higuains panna. Med en distinkt nick gav argentinaren ledningen till hemmalaget.

Men det lamslog inte Barcleona, snarare väckte det draken.

För minuter senare lyfte Lionel Messi fram en känslig passning till Thierry Henry som satte kvitteringen. Direkt efteråt fick Barcelona en frispark som Carles Puyol nickade in.

Messi sköt två mål

1-2 på tjugo minuter i säsongens match – och då hade Messi inte presenterat sig på allvar än. För med en retsam tåplacering satte han 1-3 och en halvtimme senare punkterade han med 2-5-målet.

Slutsiffrorna skrevs till 2-6 efter ett viljemål av Piqué.

Aldrig tidigare har Barcelona gjort sex mål på Santiago Bernabéustadion, men segern hade andra innebörder än att det skrev om ett gammalt rekord:

Så gott som säkert

För Barcelona leder nu La Liga med sju poäng när fyra matcher återstår. Guldet är med all sannolikhet säkrat genom den sprakande showen.

Snacka om revansch från i fjol, då Barcelonaspelarna tvingades hylla Real inför El Clásico, eftersom motståndarna redan var klara ligamästare.

”Vi ville döda den”

Pep Guardiola var lyrisk efteråt.

– Vi är väldigt stolta. Vi ville döda den, döda ligan här, sa han på presskonferensen.

Barcelonatränaren är relativt säker på att ligan är avgjord, och tycker att det avgörande skeendet var Henrys kvittering i början.

– Efter 0-1 tog vi tillbaka bollen, gick rakt fram och gjorde mål. Det avgjorde, säger han.