Dagens namn: Simon, Simone

Segerlös svit bröts när Mjällby vann mot AIK

Uppdaterad 2020-08-11 | Publicerad 2020-08-09

AIK Fotboll

Det var länge sedan Mjällby vann i Allsvenskan. Men i söndagens match mot AIK på hemmaplan blev det till slut seger, efter sex raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 3–1.

Hemmalaget Mjällby tog ledningen i matchen mot AIK efter 10 minuter.

Med ett skott från nära håll kunde Moses Ogbu hitta nätet bakom Jakob Haugaard i AIK-målet och göra 1-0. Målet var hans femte fullträff för säsongen.

I 40:e minuten kunde AIK:s Enoch Kofi Adu skjuta ett skott som letade sig in bakom Carl-Johan Eriksson, och kunde därmed kvittera till 1-1 Sen reste sig Mjällby och började vända matchen.

Bara tre minuter senare kunde Mjällbys Moses Ogbu skjuta in 2-1 med ett skott i straffområdet, hans andra mål i matchen.

Med en kvart kvar av matchen höll sig Taylor Silverholt framme och gjorde 3-1, vilket stod sig matchen ut.

Det här betyder att Mjällby ligger på sjunde plats i tabellen, och AIK är på tolfte plats.

Mjällby tar sig an Djurgården i nästa match borta onsdag 12 augusti 19.00. AIK möter Östersunds FK hemma torsdag 13 augusti 19.00.