Allt kretsar kring Alexander Isak.

Men i skymundan hade AIK matchpremiär för 2017.

Vasalund slogs tillbaka med 4–0.

– Stabilt och bra för att vara första matchen, säger tränaren Rikard Norling.

Division 1-laget Vasalund, tränat av Sportbladets profil Kalle Karlsson, fick en omedelbar kalldusch på Skytteholms IP. Redan efter två minuter kom Johan Blomberg runt på högerkanten, försvaret fick inte undan bollen – och Stefan Ishizaki kunde enkelt trycka in 1–0 till AIK.

Rikard Norling saknade spelare som Alexander Isak, Ebenezer Ofori, Eero Markkanen, Anton Salétros och Haukur Hauksson, men ställde ändå upp med ett starkt lag under matchens första 45 minuter.

”Sundgren är jävligt bra”

Två rutinerade herrar imponerade mest för AIK: den löpvilliga och kreativa innermittfältsduon Stefan Ishizaki och Johan Blomberg.

I den 28:e minuten fälldes Daniel Sundgren i straffområdet. Högerbacken skickade själv säkert in 2–0 till AIK.

– Daniel Sundgren är jävligt bra i dag, säger Rikard Norling.

Juniorerna kom in

Efter paus valde Norling att byta ut alla seniorspelare utom Amin Affane och Patrick Kpozo. I den andra halvleken tog AIK i stället in ett helt koppel av spelsugna tonåringar.

– Det var jätteroligt att se killarna.

17-årige Albin Linnér, yngre bror till 19-årige målvakten Oscar Linnér som AIK satsar hårt på, rullade in 3–0.

– Lillebror Linnér är bra och spännande. Det är fascinerande med de unga spelarna som kommer underifrån. Man tycker att de är så unga, men de är ju lika gamla som Alexander Isak, säger Norling.

Affane avslutade målskyttet

Är hans bror, Oscar Linnér, redo att bli förstemålvakt?

– Vi kollar på det. Det är en riktigt bra målvakt, det kan alla som känner till hans nivå skriva under på. Men det är som det alltid är med unga spelare: man vet inte förrän man gett dem chansen.

Amin Affane skickade in en inläggsfrispark direkt i mål och såg till att slutresultatet därmed skrevs till 4–0.