Ibrahimovic om insatsen: ”Zlatan: 10. PSG: 10”

Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavani sänkte Rennes.

Nu är PSG:s stjärnduo bäst i fotbolls-Europa.

– Zlatan: 10. PSG: 10, sätter Zlatan som betyg på insatsen i appen Zlatan Unplugged.

Zlatan Ibrahimovic vilades i veckans betydelselösa Champions League-mötet med Benfica där PSG föll med 2-1. I ligamatchen mot Rennes var svensken dock tillbaka. Ibrahimovic ledde skytteligan i Ligue 1 redan innan matchen, men behåller sin ledning efter att ha gjort sitt 14:e mål för säsongen.

”Antingen missar man eller inte”

När Zlatan ombeds att betygsätta sin insats i sin app Zlatan Unplugged säger svensken:

– Zlatan: 10. PSG: 10.

Thiago Motta inledde målskyttet för PSG i den 19:e minuten efter att han snott bollen strax utanför straffområdet och skruvat in den i bortre.

I den 52:a minuten var det Zlatans tur. Blaise Matuidi fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Trots att han stördes av grön laser i ansiktet gjorde Zlatan inget misstag och placerade in 2-0.

– Det känns bra – antingen missar man eller inte. Denna gången satte jag den., säger Ibrahimovic i appen.

”Var under kontroll”

Rennes reducerade efter att Romain Alessandrini satt en frispark till 2-1. Men kvitteringen kom aldrig. I stället satte Edison Cavani 3-1 kort före slutsignalen.

– Det var under kontroll. Efter deras mål vet jag inte riktigt om de hade så mycket boll, men det kändes inte som det i alla fall, säger Zlatan.

Stjärnparet Zlatan/Cavani har nu gjort 26 mål i ligan så här långt och är därmed bästa målduon i Europa. Real Madrids Cristiano Ronaldo och Karim Bemzema har tillsammans gjort 25 mål.

Zlatan behåller avståndet i skytteligan, två mål före Cavani som gjorde sitt 12:e mål för säsongen.

PSG leder ligan fem poäng före Monaco, som dock har en match mindre spelad.