Simeone: Det var ett galet mål

Publicerad 2013-11-24

Han vilades från start för att inte riskera att förvärra sin tidigare lårskada. Men när Atlético ledde med 4-0 hoppade ändå skyttekungen Diego Costa in – och slog direkt till med ett drömmål.

– Det var ett galet mål, säger Atléticos tränare Diego Simeone.

Diego Costa missade landslagssamlingen med Spanien – som var tänkt att bli hans första – på grund av en lårskada. Spanjoren kämpade hårt för att hinna bli spelklar till lördagens ligamöte med Getafe, något han också blev. Däremot satte Diego Simeone sin anfallsstjärna på bänken från start, för att inte riskera någonting.

Men efter en uppvisning av Atlético och 4-0 på resultattavlan tidigt i andra halvlek byttes Costa trots allt in. Allt för att jaga nya mål och haka på Cristiano Ronaldo i skytteligan.

”Ett galet mål”

Och det skulle komma ännu fler mål från Atlético, men framför allt ett av den högre skolan från Diego Costa. I den 69:e minuten slog stjärnan till med en fantastisk cykelspark – något som betydde 5-0.

– Det var ett galet mål, och vi är väldigt nöjda att han fortsätter producera, säger Diego Simeone efter matchen enligt AS.

Rött kort i första

Matchen slutade till sist hela 7-0 för hemmalagets favör, vilket är säsongens största seger i La Liga så här långt tillsammans med Barcelonas triumf med samma siffror hemma mot Levante.

En av anledningarna till att Atlético fick extra mycket vatten i kvarnen var Getafe-försvararen Juan Valeras utvisning i slutet på första halvlek. Även om ställningen redan då var 2-0 och gästerna inte hade haft mycket att säga till om tog luften slut fullständigt efter det röda kortet.

– Utvisningen ändrade matchen och vi hade en perfekt kväll, summerar Simeone.