Här gör Casillas årets räddning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-04

Men Real Madrid inkasserade första förlusten

Iker Casillas svarade för årets räddning – förgäves.

Stjärnspäckade Real Madrid, utan fotskadade Cristiano Ronaldo, föll med 2–1 borta mot Sevilla och är nu bara trea i La Liga.

– Vi måste förbättra oss en hel del, säger Kaká.

– Om vi fortsätter spela så här kan vi utmana Barça och Real Madrid om ligatiteln, säger Sevillas stjärna Luis Fabiano.

Sevilla – ett av få lag i den spanska ligan som kan hota giganterna Barcelona och Real Madrid – inledde matchen i tempo furioso och ägde första halvlek både spel- och chansmässigt.

Och i 33:e minuten kom ledningsmålet som på beställning. Fernando Navarro lyfte in bollen i straffområdet, Real-backen Marcelo stod på hälarna och Jesus Navas knoppade in bollen bakom Iker Casillas.

Kvittering – en kalldusch...

Direkt efter paus kunde, borde, skulle Sevilla ha satt 2–0, men Iker Casillas svarade för en makalös räddning. Alvaro Negredo spelade bollen parallellt med mållinjen och Diego Perotti hade bara att raka in bollen i det övergivna målet när Casillas mirakulöst hann tillbaka och avvärjde.

Sevilla verkade vara kvar i chocktillstånd för bara någon minut senare nickskarvade Pepe in kvitteringen på ett frisparksinlägg.

Det kunde ha sänkt vilket lag som helst – men Sevilla hämtade sig mycket starkt från kallduschen.

...men Sevilla kom tillbaka

I 66:e minuten slog Adriano ett perfekt inlägg till Renato som helt omarkerad kunde nicka in 2–1 bakom Casillas som den här gången var maktlös.

– Det var en väldigt intensiv match. Vi skapade också en massa chanser, men vi mötte en motståndare som inte tillåter att du gör misstag, säger Kaká till Canal plus.

Zlatan Ibrahimovics Barcelona är enda lag med full pott i La Liga. Bakom skuggar Sevilla och Real Madrid med varsin förlust.