Holland lämnar turneringen med tre förluster

För två år sedan var Holland i VM–final.

I sommar lämnar vice världsmästaren EM med noll poäng.

I kväll föll Holland med 1–2 mot Portugal.

– Osäkerheten startade mot Danmark, säger Hollands förbundskapten Bert van Marwijk.

I Sydafrika för två år sedan var Holland framgångsrika när de nådde hela vägen fram till final. Förbundskaptenen Bert van Marwijk och hans mannar fick dock ge sig i finalen mot Spanien.

Inför EM var det många som trodde på Holland. Men det blev fiasko. Efter tre raka förluster lämnade laget EM med noll poäng.

Den vice världsmästaren inledde med förlust mot Danmark och följde sedan upp det med ett nytt nederlag mot Tyskland.

Inför sista gruppspelsmatchen mot Portugal i kväll krävdes en 2–0–vinst, samtidigt som Tyskland skulle besegra Danmark.

Ronaldo vände på matchen

Rafael van der Vaart visade vägen redan i den elfte minuten, han sköt in ledningsmålet med sin vänsterdoja.

Men Cristiano Ronaldo, som hade haft måltorka i EM innan kvällens match, vände till en portugisisk 2–1–seger efter ett mål i vardera halvlek.

– Osäkerheten startade mot Danmark. Om vi hade vunnit den första matchen hade vi fått se ett annat lag, säger Hollands förbundskapten Bert van Marwijk till ESPN Soccernet.

Därmed är EM slut för Holland medan Portugal och Tyskland går vidare från ”Dödens grupp”. Danmark slutade på tredjeplats i gruppen.