Dagens namn: Amanda, Rasmus

Nykomlingarna föll i premiären

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-13

Det var nykomlingarnas dag i superettanpremiärerna. I söndagens tre matcher var hela fyra lag nya i serien. Men resultatmässigt var det fjolårets superettanlag som dominerade.

I Falkenberg besegrades ex-allsvenska Brommapojkarna med 2–0 efter två mål av Joel Johansson i första halvlek. BP:s Michael Almebäck drog dessutom på sig två gula kort inom loppet av fem minuter och Stockholmsklubben blev inte bara mållös – man fick spela med en man mindre i matchens sista tio minuter.

Väsby lyckades däremot göra mål borta mot Mjällby, men Mikael Thorstenssons kvittering till 1–1 strax före halvtid var inte tillräcklig för att nykomlingen skulle få med sig poängen. Mjällbys Marcus Ekenberg satte 2-1 i den 56:e minuten – ett resultat som stod sig till slutsignal. 2–1 blev även slutsiffrorna i det rena nykomlingsmötet Assyriska–Qviding. Där var Alessandro Silva Perreira matchens spelare då han låg bakom båda målen i första halvlek (en assist och ett mål) innan Qvidings Hannes Stiller kunde reducera till 2–1.