Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

Nattsvart för Roma efter ny förlust

Skruva den som Del Piero.

Alessandro Del Piero, 34 år om en vecka, kan än.

I kväll knorrade han läckert in en frispark när Juventus besegrade Roma med 2–0.

Matchen var 38 minuter gammal när veteranen Alessando Del Piero tog över huvudrollen. På en frispark strax utanför straffområdet gjorde han som han gjort så många gånger förr under karriären.

Bollen fick en perfekt båge, dök strax under ribban och målvakten Doni var maktlös.

Tre minuter efter paus utökade Marco Marchionni till 2–0 då han chippade in bollen över en utrusande Doni, något som betydde Juventus fjärde raka seger.

Bänkade svenskar

Olof Mellberg ersatte Zdenek Grykera i 77:e minuten – som högerback. Något som pekar på att tränaren Claudio Ranieri inte har det största förtroendet för den svenska landslagsförsvararen.

Albin Ekdal fick aldrig lämna avbytarbänken.

För Roma ser det nattsvart ut för tillfället. Förlusten, den temte i rad, innebär att laget efter nio omgångar ligger fyra från slutet, bara en poäng över nedflyttningsstrecket. Tränaren Luciano Spalletti lär sitta lösare än någonsin.