Real Madrid är mästare efter osannolik vändning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-04

Bara 1–1 mot Osasuna

Gonzalo Higuain sköt guldet till Real Madrid.

Resultatet 2–1 gav titel nummer 31. Trots en man mindre i nästan en hel halvlek och trots underläge i 83:e minuten så säkrade Real Madrid ligatiteln borta mot Osasuna. Två mål på två minuter sköt guldet till huvudstaden.

Villarreal gjorde vad de var tvungna att göra för att hålla liv i den spanska ligan. Det blev seger hemma mot Getafe med 2–0. Sedan hade de bara att vänta och det såg länge ut som om Real Madrid skulle tvingas skjuta upp festen till åtminstone onsdag.

– Vi är värdiga mästare och vi förtjänar den här ligasegern, sa Real-tränaren Bernd Schuster till nyhetsbyrån Reuters.

De hade svårt att hitta nätet borta mot Osasuna och när mittbacken Fabio Cannavaro fick sitt andra gula kort såg det mörkt ut. Regnet öste ner och Osasuna kämpade som besatta. När sedan Gabriel Heinze tog med handen i straffområdet var det upplagt för en skräll.

Punal satte säkert straffen och då återstod det bara sju minuter av ordinarie matchtid. Då kom den mäktiga vändningen. Först kvitterade Arjen Robben och i den 87:e minuten och bara två minuter senare dunkade Higuain in 2–1 och festen kunde börja.

Klubbordföranden Ramon Calderon lovprisade spelarna efter vändningen.

– Det här laget har visat att det har mod, beslutsamhet, allt.

– Det här laget kan aldrig avskrivas och det vann titeln på hjältemässigt manér. Att vinna titeln två år i rad är en stor prestation.

Med tre omgångar kvar är Real Madrid klara mästare för 31:a gången. Räkna med att laget kommer att hyllas på hemmaplan på onsdag när Barcelona kommer på besök.