Decimerat Real vände mot Valencia

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-25

Målfest i spanska supercupen

Ruud van Nistelrooy.

Målfesten från det första mötet fortsatte. Skillnaden mellan matchen på Mestalla och på Santiago Bernabeu var att Real Madrid gjorde flest mål och via 4–2 blev regerande mästare även supercupmästare.

Real Madrid stod för en spektakulär vändning hemma mot Valencia, men det satt minst sagt hårt åt. Valencia såg ut att ha ett guldläge. Först tack vare David Silva som gjorde 0–1 i den 33:e minuten vilket innebar sammanlagd ledning med 4–2, dels genom utvisningen på Rafael van der Vaart sju minuter senare. Ställningen stod sig till pausen.

Rött kort för Ruud och Rafael

Fem minuter in på andra halvlek kom ändå kvitteringen när Ruud van Nistelrooy kvitterade på straff, men när även van Nistelrooy blev utvisad mindre än 20 minuter kvar att spel med så såg det klart ut för Valencia. Sergio Ramos förändrade allt när han gjorde 2–1. Därmed ledde Real Madrid sammanlagt tack vare fler bortamål.

Higuaín dödade matchen

Med två man mindre fortsatte Real att göra mål och Ruben De la Red gjorde 3–1 med fem minuter kvar att spela. Higuaín dödade matchen tre minuter senare med sitt 4–1-mål. Därmed spelade det mindre roll att Fernando Morientes putsade siffrorna innan matchen var slut. Real Madrid vann därmed sin åttonde supercuptitel. Valencia får fortsätta att vänta på sin andra.