Första insläppta för Östersund – efter nio sekunder

Uppdaterad 2019-04-01 | Publicerad 2019-02-08

Östersund hade inte släppt in ett enda mål under försäsongen.

Mot Rostov spräcktes nollan – efter nio sekunder.

Sedan vaknade ÖFK och vände till seger, 4–2, efter mål och assist av Chelseaförvärvet Charlie Colkett.

Avsparken mellan Östersund och ryska Rostov i Marbella var försenad med fem minuter innan spelarna kom insläntrande på planen i den 17-gradiga värmen under fredagseftermiddagen.

Det svenska laget var uppenbarligen inte på tå när domaren sedan blåste igång matchen.

ÖFK-försvaret sov

Rostov gjorde avspark och slog ett långt uppspel.

Tom Pettersson förlorade luftduellen och högerbacken Curtis Edwards hamnade på efterkälken. Ryssarnas Dmitrii Skointjev tryckte med vänsterfoten in 1–0 vid bortre stolpen för Rostov bakom Aly Keita.

Efter nio sekunders spel.

– Frågan är om det snabbaste målet under träningsmatcherna i Marbella någonsin? undrade CMores kommentator Adam Pinthorp.

Det märkliga är att just Östersunds defensiv har imponerat så här långt hittills under försäsongen.

ÖFK har hållit nollan bakåt mot kinesiska Henan Jianye (1–0), norska Ranheim (2–0) och ukrainska Dynamo Kiev (0–0).

Strax före pausvilan gjorde Östersund 1–1 via en nick från Tom Pettersson efter hörna från nyförvärvet Charlie Colkett.

Nyförvärven slog till

I den andra halvleken fortsatte målen att komma. Rostov gjorde 2–1 (60) innan Douglas Bergqvist kvitterade (63).

22-åriga Chelseaförvärvet Charlie Colkett rullade sedan in 3–2 iskallt på straff (70) innan ytterligare en ny ÖFK-spelare, Jerell Sellars, dunkade in slutresultatet 4–2 (89) med en sträckt vänstervrist.

Nyförvärvet Ravel Morrison fanns varken med på planen eller bänken hos Östersund. Den tidigare supertalangen från Manchester United har tränat två dagar med ÖFK i Spanien, men än är inte allt pappersarbete kring övergången klart.

Fotnot: Det var fler än ÖFK-spelarna som inte var på tårna i inledningen av matchen. I tv-sändningen uppges att 1-0-målet gjordes efter fyra sekunder, men matchklockan i tv sattes igång först fem sekunder efter att avsparken genomförts.