Elm syndabock när Heerenveen tappade

Uppdaterad 2011-08-07 | Publicerad 2011-08-06

Marcus Nilsson spelade 90 minuter för Utrecht

Heerenveen gjorde fansen besvikna i premiären hemma mot NEC Nijmegen. Och det var lagets svensk, Viktor Elm, som blev syndabock. För nya svensklaget Utrecht, där Marcus Nilsson och Johan Mårtensson startade, blev det 0-0 borta mot Venlo.

I ledning med 2-0 med fem minuter kvar släppte Heerenveen in 1-2-målet hemma mot NEC Nijemegen, innan Viktor Elm drog på sig ett rött kort efter en NEC-kontring. Därefter kom även kvitteringen.

Det var annars en chansrik match, med böljande spel fram och tillbaka, på Abe Lenstra Stadion. Och det var alltså Heerenveen som länge såg ut att komma vinnande ur hemmamötet. Men 2–0-ledningen, genom Oussama Assaidi och Luciano Narsingh, med bara drygt fem minuter räckte inte.

Nilsson & Mårtensson startade

Reduceringen av Bram Nuytinck i 84:e minuten följdes av en utvisning på Viktor Elm efter en NEC-kontring, och utvisningen skulle visa sig ödesdiger. Bara fyra minuter senare kom nämligen kvitteringen genom NEC:s Stefan Nijland.

En tung start för Heerenveen och Viktor Elm, som blir avstängd i nästa omgång då Ajax väntar borta.

För nya svenskklubben Utrecht blev det också oavgjort. I Alexander Gerndts frånvaro (avstängd) startade Marcus Nilsson och Johan Mårtensson (utbytt i 63:e minuten) borta mot Venlo, och Nilsson kom ifrån matchen utan att ha släppt till alltför många målchanser.

Övrigt från Eredivisie ur svenskperspektiv under lördagen:

Samuel Armenteros spelade hela matchen för Heracles i 2–2-mötet borta mot Walwijk.

Petter Andersson blev inbytt i den 78:e minuten för Groningen i förlusten borta mot Roda med 1-2.