Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-07-05

3–0 borta mot Frölunda i kväll

Västra Frölunda 0 (0)

AIK 3 (0)

0–1 Göran Marklund (53), 0–2 Arash Talebinejad (75), 0–3 Robert Åhman-Persson (92).

Varningar, Frölunda: Ivan Ottordahl, Erik Friberg (avstängd).

AIK: -.

Publik: 2 112 (på Ruddalen).

Domare: Michael Lerjéus.

Matchen

Inledningen av första halvlek var spelmässigt jämn och ganska händelsefattig. Efterhand tog AIK över allt mer. Man kom ofta runt på kanterna men antingen var inläggen för dåliga eller så vann Frölundas defensiv duellerna med Daniel Hoch och Göran Marklund – och som bäst ledde anfallen till resultlösa hörnor.

Västra Frölunda startade andra halvlek förbättrat och man förde spelet inledningsvis när Arash Talebinejad friställde Göran Marklund med en fin djupledspassning och Marklund chippade enkelt in 0-1 i den 53:e minuten. Därefter hade gästerna ganska bra kontroll på matchen mot ett ”hängigt” Frölunda. I den 75:e minuten gjorde sedan Talebinejad 0-2 efter en snygg soloprestation. AIK fortsatte att vara det bättre laget även i slutet av matchen. Man spelade avslappnat mot ett uppgivet hemmalag och man hade flera bud på ytterligare mål och i slutsekunderna fick inbytte seriedebutanten Robert Åhman-Persson drömträff med en sträckt vrist rakt upp i krysset till 0-3.

Ett fullt rättvis seger för ett stabilt AIK.

Marcus Källberg (websport@aftonbladet.se)