Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-25

Juve tappade 1–0-ledning i slutminuterna

Zlatan Ibrahimovic har tappat i förtroende hos de italienska journalisterna och kritiserats hårt.

I kväll var han tillbaka i Juventus startelva i toppmötet mot Roma.

90 minuter gav viktig speltid fick den svenske stjärnanfallaren – men 1–1 mot Roma i toppmötet var en besvikelse.

Pavel Nedved utvisad, inget mål av Zlatan och ett Roma som låg närmare segern.

Juventus uppladdning inför mötet med Arsenal kunde varit bättre.

Brasilianaren Emerson fick hål på Alexander Doni efter 35 minuter – och så långt var det mest frid och fröjd för den italienska Serie A-fotbollens tabelletta.

Emerson fick utrymme i straffområdet och nickade ganska ostört in Camoranesis högerhörna .

Men det är inte det målet som under söndagen ger rubriker i italiensk press.

Pavel Nedveds röda kort skapade rabalder på planen. Hans agerande var lika fult som det var oväntat. Upprinnelsen låg förmodligen i att tjecken tidigt i matchen fick en rejäl smäll av Alvarez och haltade av planen.

Men det var hårdingen Perrotta, inte Alvarez, som fick Nedved att tappa besinningen. Han gjorde ned Perrotta två gånger och fick en varning vid andra förseelsen.

Del Piero skadad

Domaren kunde inte blunda för kapning nummer tre. Nedved gick sent och för fullt in i duellen och satte dobbarna i benet på Perrotta.

Nedveds tilltag bäddade för Juventus poängtapp, men får inga konsekvenser för klubben inför nästa veckas kvartsfinal i Champions League mot Arsenal på Highbury.

Det kan däremot bytet av Alessandro Del Piero få. Veteranen tog sig åt låret och klev av planen redan efter 18 minuter och ersattes av David Trezeguet Risken är stor att Del Piero slog upp den sträckning som hindrade honom från att träna tidigare i veckan.

Zlatan Ibrahimovic?

Han spelade från start, men hade inte mycket med matchens gång att göra. En nick över på Camoranesis inlägg var det närmaste han kom att bryta måltorkan.

Som väntat spelade Juventus på resultatet efter Nedveds utvisning. Roma öste på och fem minuter före ordinarie speltidsslut kom den rättvisa kvitteringen. Inhopparen Houssine Kharja togs inte på allvar inne i straffområdet vid Romas hörna och precis som Emerson kunde han ostört nicka in 1–1.

Milan vände

Luca Toni gav Fiorentina ledningen och betalade tillbaka för straffmissen som kostade segern i veckans bortamatch mot Cagliari, men Andrej Sjevtjenko kvitterade omgående hemma på Guiseppe Meazza i Milano.

I andra halvlek ordnade Kaka och Gattuso 3–1 till Milan.

Med sju omgångar kvar har Juventus åtta poäng ned till Milan.

Inter åkte på en oväntad propp borta mot Parma. Fabio Simplicios fullträff efter 39 minuter var inte alls enligt ritningarna i kampen om Champions League-platserna nästa säsong för tabelltrean som på onsdag möter Villarreal i den första kvartsfinalen i just den turneringen.

Parma välkomnade poängen desto mer och tog ännu ett kliv bort från de bottenregionen Tomas Brolins gamla klubb länge tillhörde.