Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-07

Och Juventus tappade segern i slutminuterna

Milan inte bara vann måstematchen mot Lazio.

Rossoneri körde över Lazio på Olimpico och vann med 5-1.

Milan, som vann premiären mot Genoa, har sett tröga ut inledningen av den italienska ligan.

Inför matchen mot Lazio på Olimpico hade laget fem raka matcher utan seger. För att inte tappa kontakten helt med topplagen krävdes en seger.

Det blev en kross med 5-1.

Gilardinos måltorka över

Ambrosini gav Milan ledningen efter en kvart men Lazio svarade och kvitterade sju minuter senare.

Tio minuter före halvtid slog Kaka in 2-1 på straff och några minuter in i andra halvlek ökade brassen på till 3-1.

Milan spelade ut och bjöd på fotbollsgodis.

Alberto Gilardino gjorde sitt första mål för säsongen på en fin framspelning av Kaka.

Tio minuter före full tid satte han sitt andra efter ett läckert bolltrillande av Milan. Seedorf lyfte fram bollen till Ambrosini som nickade bollen bakåt i straffområdet. Gilardino drog till direkt på volley.

Läckert!

Mutu kvitterade för Fiorentina

Segern till trots. Milan har sju poäng upp till Milanorivalen Inter som leder ligan.

Juventus och Roma skuggar Inter – tre poäng bakom.

Juve tappade segern mot Fiorentina i 89:e minuten när Adrian Mutu, tidigare i just Turin-klubben, slog in 1-1 på straff. Vincenzo Iaquinta gjorde 1-0 för Juventus i första halvlek.

Roma hade inga som helst problem att slå Parma på Ennio Tardini. Totti gjorde två mål och brassen Mancini ett i 3-0-segern.