Firade, blev utvisad – då tappade laget

Publicerad 2012-09-17

Samuele Longo satte 3–2 för Espanyol med tio minuter kvar och firade med fansen.

Då fick han sitt andra gula kort.

Sedan kvitterade Athletic Club.

Espanyol har inlett La Liga svagt. Laget hade tre raka förluster inför söndagens hemmamöte med Athletic Club.

Efter att laget gått till pausvila med 2–0-ledning reste sig Athletic Club genom mål av Aritz Aduriz och Fernando Llorente.

Med tio minuter kvar fick Samuele Longo, inlånad från Inter, en stickare i djupled. 20-åringen gjorde inget misstag och glädjen visste inga gränser när målskytten sprang ut och jublade med fansen bakom mål.

Till spelarens stora förvåning fick han lämna planen.

Longo hade redan ett gult kort från första halvlek och fick ett till eftersom det är förbjudet att springa ut till supportrarna.

”Vi är ett ungt lag”

Espanyols tränare Mauricio Pochettino sa på presskonferensen efter matchen:

– Vi är ett ungt lag och den här erfarenheten kommer att stärka honom i framtiden. Longo kan bidra med mycket, men måste också mogna.

Med tio man orkade inte Espanyol stå emot. Aritz Aduriz satte 3–3 för gästerna och Espanyol är fast förankrat näst sist i tabellen.