CL-hoppet lever för Tottenham

Publicerad 2013-05-12

Adebayors mål frälste Londonlaget – pressar Arsenal

Tottenham var på väg mot ett tungt poängtapp mot Stoke när Emmanuel Adebayor, 29, slog till.

Togolesen stötte in 2-1 och nu lever deras dröm om spel i Champions League nästa säsong.

– Det är svårt i slutet av säsongen, det är cupmatchkaraktär på alla matcher, säger Pontus Kåmark i Viasatstudion.

Adebayor räddade Tottenham.

När Charlie Adam, 27, drog på sig sitt andra gula kort bara en minut in i andra halvlek såg det upplagt ut för en rutinmässig Tottenham-seger borta mot Stoke.

Men hemmalaget ställde upp en veritabel mur och inte ens Gareth Bale, årets spelare i Premier League, kunde låsa upp det disciplinerade försvaret.

Då klev en oväntad hjälte fram: den hårt kritiserade Emmanuel Adebayor.

Dempsey spelade fram

I en stökig situation hamnade bollen hos Clint Dempsey, 30 – som påpassligt hade kvitterat Steven N'Zonzis ledningsmål med ett reflexskott i första halvlek – till höger i straffområdet.

Amerikanen spelade fram Adebayor vid den andra stolpen och 2-1 var ett faktum.

– I dag var han inte särskilt bra förutom målet. Men att ta tre poäng är det viktiga, säger experten Ola Andersson i Viasatstudion.

Segern innebär att Spurs fortsätter att pressa Arsenal i kampen om fjärdeplatsen, den sista Champions League-platsen. Tottenham kliver upp på 69 poäng, två mer än Arsenal som på tisdag spelar en hängmatch mot Wigan.