Blåsta på drömläget

Uppdaterad 2013-02-13 | Publicerad 2013-02-12

Clement Chantome felaktigt avblåst för offside

Clement Chantome rullade in 3-0 efter Zlatans vassa chans men domaren dömde felaktigt bort målet för offside.

I stället kunde Valencias Adil Rami reducera - och PSG tappade sitt drömläge inför returen.

– Det är ett solklart mål, säger Viasats expert Lars Lagerbäck om offsideavblåsningen.

PSG jagade ytterligare mål i bortamötet med Valencia.

Med femton minuter kvar blev Zlatan Ibrahimovic snyggt framspelad, fick med sig bollen - och försökte chippa den över Vicente Guaita.

Valencias målvakt parerade skottet och i en rörig situation passade hemmalagets ytterback Joao Pereira, hårt pressad av Zlatan, fram bollen till PSG:s Clement Chantome som enkelt kunde rulla in 3-0.

Felaktigt bortdömt

Trodde han.

Domaren dömde felaktigt bort målet för offside. Förmodligen trodde han att det var Zlatan som fick fram bollen till en i så fall offside-stående Chantome.

– Det är ett solklart mål, sa Viasats expert Lars Lagerbäck efter matchen.

Ett 3-0-resultat hade för PSG betytt ett i princip avgjort dubbelmöte inför returen i Paris.

I den 90 minuten styrde Adel Rami i stället in en frispark och ordnade ett viktigt reduceringsmål för Valencia.

Och bara någon minut senare agerade Zlatan Ibrahimovic klumpigt i en situation med Valencias mittfältare Andres Guardado och stämplade mexikanen.

Svensken fick rött direkt och missar nu returen i Paris.