Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-25

Bröt måltorkan – sänkte Xerez

Klicka på bilden för en större version av Zlatans mål!

BARCELONA. Publiken hade börjat vissla åt Zlatan Ibrahimovic.

Då bröt Ibra måltorkan i ligan och fixade segern till Barcelona, i en match där hemmalaget såg ut att sakna koncentration.

– Det är tydligt att våra tankar var på onsdagens match mot Inter, säger tränaren Pep Guardiola.

Barcelonatränaren valde att vila delar av ordinarie startelvan i matchen mot Xerez, och Zlatan Ibrahimovic, som gjorde sin första ligamatch från start sedan vadskadan, bildade anfallstrio med Jeffren och Thierry Henry.

Inledde skakigt

Hemmalaget inledde matchen mot tabelljumbon Xerez skakigt, men tog ändå ledningen efter en knapp kvart genom mål av Jeffren.

När Thierry Henry utökade ledningen på en generös framspelning av Zlatan Ibrahimovic efter 22 minuter, såg matchen ut att vara avgjord.

Men andaluserna kom igen och bara två minuter senare fick Mario Bermejo på ett otagbart skott rakt upp i nättaket bakom Víctor Valdés i Barcelonas mål.

Xerez hade ett par lägen att kvittera resultatet och publiken på Camp Nou visade tydligt missnöje med hemmalaget.

I början av andra halvlek bytte Pep Guardiola in Leo Messi och Gerard Piqué, samtidigt som hemmapubliken börjat vissla när Zlatan Ibrahimovic, dittills nästan osynlig, fick bollen.

”En riskfylld match i dag”

Då vaknade Zlatan till liv och svarade direkt. På en boll från vänsterkanten av Yaya Touré slog Ibrahimovic enkelt in 3–1 för Barcelona, framför ögonen på flickvännen Helena Seger och de två sönerna Maximilian och Vincent på läktaren, och buropen på Camp Nou byttes till jubel.

Det var Zlatans första mål i ligan sedan den 27 mars, då han avgjorde mot Mallorca.

– Det var en riskfylld match i dag och det krävdes mycket av oss för att vinna. Jag tvivlar inte på mina spelares inställning, men i dag var det tydligt att onsdagens match mot Inter tyngde oss ordentligt, säger Pep Guardiola efter matchen.

En poäng före Real

Barcelona behåller en poängs försprång på Real Madrid, som klarade 2–1 borta mot Zaragoza efter att Raúl gett laget ledningen och Kaká, tillbaka efter en lång skadefrånvaro, slog in segermålet när mindre än tio minuter återstod.

På onsdag möter Barcelona Inter i semifinalreturen i Champions League och måste vända 1–3-underläget från matchen på San Siro i tisdags.

– Jag har själv varit spelare och vet hur mycket de här matcherna kräver. Men nu återstår fem eller sex matcher och vi måste göra en sista ansträngning, säger Pep Guardiola.