Haaland matchhjälte för Manchester City – elfte målet för säsongen

Erling Braut Haaland gjorde mål på nytt för Manchester City.

Men han gjorde ”bara” ett.

För City vann ”bara” med 1–0 mot bottenlaget Southampton.

Det var många som förväntade sig en total överkörning när topplaget Manchester City tog sig an bottenlaget Southampton hemma i Premier League.

Och det började onekligen precis på det vis alla hade väntat sig.

Redan i den femte minuten vräkte sig Erling Braut Haaland fram i straffområdet, på ett inspel från Matheus Nunes, och slog in 1–0 för City. Hans elfte Premier League-mål för säsongen.

Få hade nog däremot väntat sig att det inte skulle bli mer än det.

Upp i serieledning

Samtidigt som den Haaland inte lyckades visa samma skärpa framför mål i de ytterligare lägen han fick så var Southampton blott en ribbträff ifrån en kvittering i den första halvleken.

Men samtliga poäng tillföll i slutändan ändå City.

– En tuff match för oss, men väldigt glad för tre poäng, säger Cityportugisen Bernardo Silva, enligt BBC, efter matchen.

– Vi hade chanser att göra tre eller fyra mål, men de (Southampton) förtjänar mycket cred för vad de gjorde här i dag.

I och med segern kliver City upp i serieledning för stunden, två poäng före Liverpool. ”The Reds” kan dock återta serieledningen i morgon när de möter Arsenal borta.

Nykomlingen Southampton får fortsätta vänta på första segern för säsongen, med blott en inspelad poäng på deras inledande nio Premier League-matcher.

– Vi har stor respekt för alla lag vi möter i Premier League. Gänget vi mötte i dag tycker jag förtjänar många fler poäng än de hittills fått, säger Bernardo Silva.

Sena mål överallt

Som om inte en hedersam förlust var nog för Southampton så ramlade de också ned på jumboplatsen. Detta efter att ett annat krislag, Wolverhampton, stått för en dramatisk upphämtning borta mot Brighton. 0–2-underläge blev 2–2 inom loppet av fem slutminuter (88:e till 93:e). Wolves andra poäng denna säsong (även de väntar på sin första seger).

En sen kvittering blev det även i Birmingham, där Bournemouth hittade 1–1 borta mot Aston Villa i den 96:e minuten.

Samma matchminut som Brentfordanfallaren Brian Mbeumo, med sitt andra mål för dagen, avgjorde den galna 4–3-tillställningen hemma mot Ipswich.

Beto var desto kvickare med sin kvittering för Everton hemma mot Fulham. Han satte 1–1 redan i matchminut 94.